Бившият бразилски президент Луиз Инасио Лула да Силва  от Партията

...
Бившият бразилски президент Луиз Инасио Лула да Силва  от Партията
Коментари Харесай

Лула да Силва официално обяви, че ще се кандидатира за президент на Бразилия

Бившият бразилски президент Луиз Инасио Лула да Силва  от Партията на трудещите се (ПТ) публично разгласи, че ще се кандидатира на президентските избори на 2 октомври, съобщи ДПА.

,,Нашите суверенитет и народна власт са непрекъснато атакувани от безотговорната и незаконна политика на сегашния президент``, сподели през днешния ден Лула.

Трудният миг, през който минава нашата страна, е един от най-тежките в нашата история, и ни принуждава да преодоляваме вероятните различия. Искаме да обединим всички демократи, с цел да се противопоставим на тоталитарната опасност, добави някогашният президент от левицата, представен от Българска телеграфна агенция.

Събитие в град Сао Пауло събра на едно място политически водачи и последователи за публично основаване на коалиция, ръководена от Лула, който ще има за подгласник в акцията Жералдо Алкмин  от Бразилската социалистическа партия (БСП).

Кандидатът за вицепрезидент Алкмин, който е някогашен губернатор на щата Сао Пауло, загуби на президентските избори през 2006 година против Лула. Тогава той се кандидатира от  консервативната Бразилска социалдемократическа партия (БСДП).

Бразилия ще има опция да реши каква ще бъде през идващите няколко години. Държава на народна власт или на авторитаризъм? На познание и приемливост или на неустановеност и принуждение, сподели още Лула.

Той заемаше президентския пост сред 2003 и 2010 година, изваждайки милиони хора от последна беднотия със обществените си стратегии. По време на мандата му Бразилия реализира обилни стопански триумфи. Неговото ръководство обаче бе белязано от корупция, която процъфтяваше.

През 2018 година Лула беше наказан на 12 години затвор за корупция и пране на пари и не съумя да се кандидатира на предходните избори против сегашния десен президент Жаир Болсонаро. Присъдата обаче беше преразгледана предходната година от Върховния съд и политическите права на Лула бяха възобновени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР